Subject: браус, груэль,соуэн, хаггис Как пишутся по-английски эти слова : браус, груэль, соуэн, хаггисТекст переводится на немецкий. Издавна его (овес) добавляли в супы, мучные дечерты и традиционное мясное блюдо хаггис, а в основном пекли блины, хлеб, лепешки, варили браус, груэль, соуэн (разновидности жидкой каши) Заранее спасибо |
|
link 3.03.2007 18:22 |
Наберите Traditional Scottish foods и погуглите и найдётся... |
|
link 3.03.2007 18:34 |
А Ваш браус - это, случаем, не граус ли? |
|
link 3.03.2007 18:37 |
"Water Gruel" made of oatmeal and water |
|
link 3.03.2007 18:43 |
Athole brose - honey or meal mixed with whisky chiefly Highland. |
|
link 3.03.2007 18:44 |
sowans - a dish made from oat husks and fine meal steeped in water for about a week; after straining, the liquor was again left to ferment and separate, the solid matter at the bottom being the sowans, the liquor swats, usually eaten like porridge, boiled with water and salt |
|
link 3.03.2007 18:45 |
Ну а haggis - это общеизвестно, это шотландское "сало" :) |
|
link 3.03.2007 22:30 |
Да шутка это! :) А сало оно и есть сало. |
You need to be logged in to post in the forum |