DictionaryForumContacts

 mardol80

link 30.03.2021 21:00 
Subject: kill step
Ensuring food safety is always a complex and daunting task. Although most food products undergo a supposed kill step at the point of production, there is often a lack of scientific proof. Это по теме HACCP.

Не могу понять как перевести Is the kill step validated for lethality?

 Perujina

link 30.03.2021 21:24 
Не можете понять или не можете перевести? В гугле все есть:

kill step ” is the term typically used to describe a point in the food manufacturing process where potentially deadly pathogens are eradicated from the product (usually by killing the pathogen)

Kill - step validation is a preemptive scientific evaluation that provides documentary evidence that a particular process (e.g., cooking, frying, chemical treatment, extrusion, etc.) is capable of consistently delivering a product that meets predetermined specifications

 mardol80

link 30.03.2021 21:48 
Спасибо,я тоже гуглила. Мне бы по-русски, может кто-то с хаспом на русском работал и знает как эта фраза стандартно переводится.

 Erdferkel

link 31.03.2021 6:11 
см. пункт 5.24

"Данная программа обеспечивает соблюдение безопасного режима работы с продуктами питания, требующими термической обработки с целью уничтожения патогенов (kill step)"

https://www.fumigaciya.ru/sites/default/files/public/page/2013-09/526/2013aibru.pdf

обработка может быть и другая, как сказано в ссылке выше - "cooking, frying, chemical treatment, extrusion, etc."

 

You need to be logged in to post in the forum