Subject: kill step Ensuring food safety is always a complex and daunting task. Although most food products undergo a supposed kill step at the point of production, there is often a lack of scientific proof. Это по теме HACCP.Не могу понять как перевести Is the kill step validated for lethality? |
Не можете понять или не можете перевести? В гугле все есть: “ kill step ” is the term typically used to describe a point in the food manufacturing process where potentially deadly pathogens are eradicated from the product (usually by killing the pathogen) Kill - step validation is a preemptive scientific evaluation that provides documentary evidence that a particular process (e.g., cooking, frying, chemical treatment, extrusion, etc.) is capable of consistently delivering a product that meets predetermined specifications |
Спасибо,я тоже гуглила. Мне бы по-русски, может кто-то с хаспом на русском работал и знает как эта фраза стандартно переводится. |
см. пункт 5.24 "Данная программа обеспечивает соблюдение безопасного режима работы с продуктами питания, требующими термической обработки с целью уничтожения патогенов (kill step)" https://www.fumigaciya.ru/sites/default/files/public/page/2013-09/526/2013aibru.pdf обработка может быть и другая, как сказано в ссылке выше - "cooking, frying, chemical treatment, extrusion, etc." |
You need to be logged in to post in the forum |