DictionaryForumContacts

 lavazza

link 26.11.2012 14:42 
Subject: popped products gen.
Dry roasting (i.e. roasting without the presence of fat) or parching is a traditional Indian household practice for roasted and popped products.

 trtrtr

link 26.11.2012 14:52 
pop-corn пришел на ум :-)

 trtrtr

link 26.11.2012 14:53 
expanded grain?

 nephew

link 26.11.2012 14:59 
зерно они вряд ли едят, а лепешки, вздувающиеся при нагревании, - это национальное, да. В лепешке потом надрез делается, туда всякая овощь запихивается. Вегетарианский чебурек, он же пита

 trtrtr

link 26.11.2012 15:03 
Я все-таки думаю, речь о попкорне.

 trtrtr

link 26.11.2012 15:17 

 nephew

link 26.11.2012 15:20 
а, вы про этих Indians...

 trtrtr

link 26.11.2012 15:21 
А, у lavazza там про соевые бобы.
http://books.google.ru/books?id=4tpSbaWH9p0C&pg=PA415&lpg=PA415&dq=Dry+roasting+(i.e.+roasting+without+the+presence+of+fat)+or+parching+is+a+traditional+Indian+household+practice+for+roasted+and+popped+products&source=bl&ots=cXFFyiaw75&sig=d6ziyX7HesLlLdJHfb2Djx2svkA&hl=ru&sa=X&ei=SXqzUIXPIbLE4gSllYGIBQ&ved=0CC4Q6AEwAA#v=onepage&q=Dry roasting (i.e. roasting without the presence of fat) or parching is a traditional Indian household practice for roasted and popped products&f=false

 Erdferkel

link 26.11.2012 15:26 
в пищевой промышленности юзаются экспандированные/взорванные продукты

 Elena-Aquarius

link 26.11.2012 16:00 
trtrtr +1

воздушные зерна (воздушные зерновые продукты)

Whole grains
Immature sorghum grains are sometimes roasted whole. Sorghum and to a lesser extent pearl millet and finger millet are popped (dry heated to make the grain explode) in villages in India (Subramanian and Jambunathan, 1980). The grains are usually popped on special hot plates or on sand baths heated over a fire. http://www.fao.org/docrep/T0818E/T0818E0g.htm

 

You need to be logged in to post in the forum