Subject: COCOA LIQUOR Пожалуйста, помогите перевести.Мультитран дает почему-то "какао тертое" но ведь LIQUOR - это алкогольный напиток? Заранее спасибо |
Всё правильно Мультитран дает. The term "cocoa liquor" is used to describe finely ground cocoa beans. |
Большое спасибо! |
извините, но тут, похоже, все-таки напиток - т.к. речь идет о пастеризации |
это паста. cocoa liquor = какао-паста, liquor означает, что это относительно жидкая, текучая субстанция |
М.б., ликер из какао-бобов? |
а контекст? |
Контекст тут в принципе не помощник: Model CCPs – COCOA LIQUOR HEAT TREATMENT CRITICAL CONTROL POINT ID: Time, Temperature and Moisture to reduce 6 logs of Salmonella. PROCESS STEP: Heat treatment of Cocoa Liquor HAZARD: Biological (Vegetative) CRITICAL LIMIT: Time/Temperature/Moisture as follows: If moisture 1.0 - 2.5 %, then: If moisture above 2.5%, then: И еще дальше - чан для пастеризации, пастеризатор и т.д. |
по ссылке написано было, почему liquor: "During grinding, the mill gets hot and the ground cocoa beans become very fine in particle size and the cocoa butter becomes liquid; in short the finely ground cocoa beans are liquid when they exit the mill. When cocoa liquor is cooled and becomes solid, it is the same as unsweetened baking chocolate. Cocoa liquor has no alcoholic content. |
Большое спасибо! |
You need to be logged in to post in the forum |