DictionaryForumContacts

 Alexis a.k.a. Althea

link 18.10.2006 8:55 
Subject: То Carve a Roast ... :-) cook.
Общеизвестно - разделывать, нарезать на порции, торжественно, хозяином/хозяйкой/почетным гостем. Не все так просто, оказывается :-)

To break a deer
To lesche brawn
To rear a goose
To lift a swan
To sauce a capon
To frusshe chicken
To spoyle a hen
To unbrace a mallard
To dismember a heron
To display a crane
To disfigure a peacock
To unjoint a bittern
To untach a curlew
To allay a pheasant
To wing a partridge or quail
To mince a plover
To thigh a pigeon, woodcock or any other small birds
To border a pasty
To tyer an egg
To chine a salmon
To string a lamprey
To splatt a pike
To sauce a tench
To splay a bream
To side a haddock
To tusk a barbell
To culpon a trout
To fynne a chevon
To traunsense an eel
To traunche a sturgeon
To undertraunche a porpoise
To tame a crab
To barbe a lobster

(c)The Boke of Kervynge[The Book of Carving]. London, Wynkyn de Worde [publisher], 1513) Орфография первоисточника по возможности сохранена.

 Translucid Mushroom

link 18.10.2006 9:08 
Интересно (:

To tame a crab

((:

 Shumov

link 19.10.2006 8:24 
охренеть!

какое счастье, что 'to break a deer' на сегодня означает разделить тушу оленя [между участниками охоты]... ))

+ мой трехпенсовик (глоссарий кул. терминов Сердневековья)

http://www.thousandeggs.com/glossary.html

 d.

link 19.10.2006 8:32 
To spoyle a hen
ужас какой непристойный))

 Translucid Mushroom

link 25.10.2006 11:28 
Our hovercraft is full of eels (((:

 

You need to be logged in to post in the forum