DictionaryForumContacts

 vtb

link 3.06.2010 4:04 
Subject: Residence time limits of one particular receiving/dispatch area refrig.
Пожалуйста, помогите перевести след. термины:
(обработка продукции на холодильном складе) :

1) RECEIVING / DESPATCH AREA - приёмная / отгрузочная площадка ?
2) Despatch pre-assembled in coldstore conditions - отгрузка в собранном состоянии в условиях холодильника ?
3) Residence time limits of one particular receiving/dispatch area - время нахождения продукции на конкретной приёмной / отгрузочной площадке ?
4) Сhilled despatch area of +5 C is acceptable - ???
5) Maximum allowable transfer/residence time - максимально разрешённое время перемещения ?

COLD CHAIN QUALITY REQUIREMENTS
Based on
• ICFE Quality requirements in the Ice Cream & Frozen Foods Cold Chain July 2002.
RECEIVING / DESPATCH AREA
TEMPERATURE CONTROL

Product Temperature (core)

< -25 C = good practice
< -22 C = minimum requirement

Ideal conditions for intake and despatch to be directly through sealed port doors into and out of the coldstore with loads for despatch pre-assembled in coldstore conditions (-25 C or colder).

There is a range of practices from cold store conditions to ambient environment. Therefore Product Temperature only becomes the absolute standard to measure
adequacy of the receiving/dispatch area.

Consequently the temperature - time profile must be known to define the residence time limits of one particular receiving/dispatch area.

The best practice is to have the receiving/dispatch area under cold store conditions. Residence time therefore becomes a non-issue.

In case the area is conditioned under sub-optimal temperature regimes, then the transfer time must be such that the product temperature standards are still maintained. For example a chilled despatch area of +5 C is acceptable providing product dwell time does not exceed 50 minutes.

The maximum allowable transfer/residence time must be communicated and well
understood by all operators.

 VCNG123

link 3.06.2010 5:00 
Despatch pre-assembled in coldstore conditions - отгрузка подготовленного (чего-то там) в условиях холодного хранения
Сhilled despatch area of +5 C is acceptable - охлажденная площадка отправки с темп. +5 является допустимой.

 vtb

link 3.06.2010 6:36 
Варианты переводы (к сожалению, не всё понятно как нужно переводить):

RECEIVING / DESPATCH AREA- Приёмная /отгрузочная площадка
Temperature control - Соблюдение температурного режима

Product Temperature (core) - Температура (в толще продукта):
< -25 C = good practice - < -25 C = рекомендуется

< -22 C = minimum requirement - < -22 C = минимальное требование

Ideal conditions for intake and despatch to be directly through sealed port doors into and out of the coldstore with loads for despatch pre-assembled in coldstore conditions (-25 C or colder).-
Идеальные условия для приема и отгрузки продукции - это непосредственно через герметичные двери холодильника партиями, подготовленной в условиях холодного хранения продукции (при -250С или ниже),

There is a range of practices from cold store conditions to ambient environment. Therefore Product Temperature only becomes the absolute standard to measure adequacy of the receiving/dispatch area. Имеется ряд инструкций, начиная от условий холодного хранения до окружающей среды.

Consequently the temperature - time profile must be known to define the residence time limits of one particular receiving/dispatch area.-
Поэтому температура продукции становится единственным абсолютным стандартом для определения соответствия приёмной / отгрузочной площадки установленным требованиям.

Consequently the temperature - time profile must be known to define the residence time limits of one particular receiving/dispatch area -
Следовательно, для определения времени выдержки продукции на конкретной приёмной / отгрузочной площадке должны быть известны параметры соотношения температуры и времени.

The best practice is to have the receiving/dispatch area under cold store conditions. Residence time therefore becomes a non-issue.- Лучше всего, чтобы условия приёмной/ отгрузочной площадки соответствовали условиям холодного хранения. Продолжительность выдержки в этом случае не имеет никакого значения.

In case the area is conditioned under sub-optimal temperature regimes, then the transfer time must be such that the product temperature standards are still maintained. For example a chilled despatch area of +5 C is acceptable providing product dwell time does not exceed 50 minutes. - В том случае, если на площадке установлен режим субоптимальных температур, время перемещения должно быть таким, чтобы при этом соблюдались стандарты температуры продукции. Например, охлажденная площадка отправки с температурой +50С является допустимой, что условии, что время выдержки продукции не превышает 50 минут.

The maximum allowable transfer/residence time must be communicated and well
understood by all operators.- При этом должно быть сообщено и хорошо известно операторам максимально допустимое время перемещения / выдержки продукции.

 

You need to be logged in to post in the forum