DictionaryForumContacts

 Вит

link 13.01.2005 12:57 
Subject: сухарики - rusk?
Уважаемые знатоки, еще раз побеспокою :)
Понятно ли будет написать rusk в значении сухариков (кириешки, компашки и пр.)? Слово biscuits не подходит, мне кажется, как и toasts...

 Доброжеватель

link 13.01.2005 13:10 
croutons

 essie

link 13.01.2005 13:13 
Rusks are known in France as "biscotte" and in Germany as "Zwieback." A rusk is a slice of yeast bread (thick or thin) that is baked until dry, crisp, and golden brown. In America, rusks are given to babies when teething.

 Dragomanita

link 13.01.2005 13:22 
Угу в пользу крутонов. Именно так амеры кличут отечественный продукт. =)

 Вит

link 13.01.2005 13:24 
Спасибо, уважаемые знатоки!
Я сделал вывод, что rusks это сухари, не порезанные на кубики, а просто пластами, как у нас продают сладкие сухари овальной формы.
А croutons, они же гренки для супа, как раз похожи на модные ныне мелкие сухарики в крошечных пакетиках. Так и напишу. Еще раз спасибо!

 Slava

link 13.01.2005 13:26 
О как, спасибо за крутоны, будем знать :-)

 kath

link 13.01.2005 15:47 
while these bread things resemble croutons on sight, croutons are not eaten alone. they are only served as part of a meal. it may be considered weird that you eat croutons without soup or salad.

i would probably call it crispy bread snacks, bread snacks, flavored bread snacks, dried bread snacks, bread chips/crisps, etc. - this way you won't have associations with a very specific product

 Вит

link 14.01.2005 5:35 
All right, kath, thanx a lot for the clarification. Flavored bread snacks sounds right.

 

You need to be logged in to post in the forum